Crowdfunding

Wat is crowdfunding?
Kort gezegd is crowdfunding dat je direct leent van andere consumenten of investeerders. Hieronder een kort filmpje met uitleg wat crowdfunding precies is.

De voordelen van crowdfunding

  1. Consumenten of ondernemingen die geen lening krijgen bij een bank hebben met crowdfunding toch de mogelijkheid om een lening te krijgen als ze aan de criteria voldoen.
  2. Je kan kapitaal aantrekken bij verschillende investeerders tegelijk.
  3. Doordat je bij crowdfunding ook al kleine bedragen kan lenen is een persoonlijke lening of zakelijke lening krijgen mogelijk voor een grotere doelgroep.
  4. Crowdfunding creëert een win-win situatie voor zowel de mensen die lenen als de investeerders.

Consumenten
Als consument kan je tegenwoordig ook kiezen voor een crowdfunding lening. Er zijn steeds meer crowdfunding platformen waar jij je kan registreren om in aanmerking te komen voor een lening. Mensen kiezen soms liever voor deze vorm van lenen dan voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Zakelijk
Ook voor een zakelijke lening kan je op een crowdfunding platform terecht, steeds meer ondernemers kiezen voor deze optie vanwege de verschillende voordelen. Veel bedrijven kiezen voor deze leningsvorm omdat het een leuke manier is van extra aandacht voor je onderneming of idee en omdat banken moeilijker leningen uitgeven.