€250 rood staan kan bijna nergens

Als je maximaal €250 rood wil kunnen staan kan je terecht bij ASN Bank blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad. Bij Regiobank en SNS, net als ASN Bank onderdeel van de Volksbank (dit was vroeger SNS), kan je kiezen voor limieten van €100 en €200. Mensen die onder het limiet willen blijven voor een BKR registratie mogen maximaal een doorlopend krediet hebben van 1 maand en €250.

Onder een doorlopend krediet valt ook het rood staan bij een bank. Onlangs maakte het BKR bekend dat vanaf 1 december kredieten vanaf €250 met een looptijd van 1 maand ook geregistreerd worden. Vroeger werd er pas vanaf €500 een registratie gemaakt.

Andere grote banken zoals ABN AMRO, ING en de Rabobank bieden alleen limieten vanaf €500 aan. ING meld aan het FD dat ze aan het kijken zijn naar lagere limieten naar aanleiding van klachten van klanten. Vroeger bood de bank wel rood staan tot €250 aan, dus er zijn nog mensen die geluk hebben en hiervan gebruik kunnen maken. Zowel de Rabobank als de ABN AMRO hebben nog geen plannen om het limiet te wijzigen vanwege de hogere kosten die hierbij komen kijken.

Een BKR registratie hoeft geen gevolgen te hebben voor het te lenen bedrag, als het maar om een zogenoemde ‘positieve’ registratie gaat. Deze registratie kan veranderen in een ‘negatieve’ registratie als men niet aan hun betalingsverplichting voldoet.