Geld lenen met BKR registratie

Heb je een BKR registratie, maar wil je toch geld lenen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het Bureau Kredietregistratie hanteert verschillende registraties, een negatieve en een positieve.

Als je een positieve registratie hebt kan je gewoon geld lenen met een BKR registratie. Zo’n soort registratie houdt in dat je een lening hebt die je netjes betaalt. Maak je geen zorgen, in principe kan je nog steeds geld lenen.

Je krijgt een negatieve registratie op het moment dat je een lening niet netjes op tijd hebt terug betaald. Dit betekent over het algemeen dat kredietverstrekkers niet zo happig meer zijn om jou een persoonlijke lening te verstrekken. Ook een doorlopend krediet of hypotheek wordt lastiger om te krijgen. Als je een negatieve registratie hebt omdat je een lening niet op tijd hebt terug betaalt, maar hem inmiddels wel geheel hebt afgelost zal dit in de registratie worden opgenomen, zo weten kredietverstrekkers dat jij wel netjes de lening hebt afbetaald.

Na het lossen van de lening blijft een registratie nog 5 jaar staan bij het BKR.

Oneens met je BKR registratie?

Ben je het niet eens met de registratie, dan kan je contact opnemen met jouw kredietverstrekker om de registratie te laten aanpassen. Indien dit niet lukt, kan je naar de geschillencommissie van het BKR stappen. Een BKR registratie verwijderen of in ieder geval aanpassen is dus mogelijk in sommige gevallen.