Privé geld lenen zeer eenvoudig

Om geld te lenen voor een verbouwing aan jouw huis, een nieuwe keuken of voor een aankoop kan je tegenwoordig gemakkelijk online terecht bij tientallen aanbieders. Dus wil jij privé geld lenen, dan kan je online leningen vergelijken bij verschillende websites zoals Independer.

Een privé lening, of persoonlijke lening, is anders dan een zakelijke lening omdat je een lening afsluit voor een persoon en niet voor een bedrijf. Bij bijna alle kredietverstrekkers (zoals ABN Amro, Rabobank of Nationale Nederlanden) kan je terecht voor een privé lening. Door online de aanvraag in te dienen kan je al binnen enkele dagen gebruik maken van het aangevraagde krediet. Let hierbij natuurlijk wel op dat je alle gevraagde informatie naar waarheid invult zodat de verstrekker van de prive lening in een keer akkoord kan geven op jouw aanvraag.

Een privé lening met BKR registratie is in sommige gevallen ook mogelijk, maar vraag dit even aan de partij waar jij een krediet gaat aanvragen. Al met al is het afsluiten van een lening voor jouw privé situatie in veel gevallen geen probleem, daarnaast heb je de keuze uit enorm veel kredietverstrekkers zodat je een zo laag mogelijke rente kan uitzoeken en zelf kan beslissen welke voorwaarden jou het meest aanspreekt.

€250 rood staan kan bijna nergens

Als je maximaal €250 rood wil kunnen staan kan je terecht bij ASN Bank blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad. Bij Regiobank en SNS, net als ASN Bank onderdeel van de Volksbank (dit was vroeger SNS), kan je kiezen voor limieten van €100 en €200. Mensen die onder het limiet willen blijven voor een BKR registratie mogen maximaal een doorlopend krediet hebben van 1 maand en €250.

Lees verder

Trouwe klanten worden bestraft door de bank

Huizenbezitters op leeftijd die willen verhuizen naar een kleinere woning hebben het steeds moeilijker om een hypotheek te krijgen bij hun eigen bank, waar ze vaan al jaren klant zijn. Regelmatig ontvangt Vereniging Eigen Huis meldingen van vervelende situaties. Het blijkt dat ouderen gedwongen bij hun kinderen in moeten trekken en hun spullen in de opslag moeten doen omdat de bank hen geen overbruggingskrediet wil geven.

Lees verder