Persoonlijke lening

In feite is een persoonlijke lening de formele naam voor een gewone lening. Een persoonlijke lening wil zeggen dat jij als persoon een lening afsluit bij een kredietverstrekker. Voor het afsluiten van een lening moet je een aantal stappen doorlopen bij de bank of andere instelling. Naast reguliere banken zijn er namelijk ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen aan consumenten.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Als je geld wilt lenen voor een bepaalde aankoop zoals een wasmachine, dan wordt over het algemeen aangeraden om te kiezen voor een persoonlijke lening. Ga je opnieuw je huis inrichten? In dit geval geef je waarschijnlijk niet het gehele bedrag in één keer uit en kan je beter kiezen voor een doorlopend krediet, volgens velen is dat dan de betere keuze.

Een persoonlijke lening online aanvragen

Om te beginnen moet je jezelf afvragen of je de persoonlijke lening wel echt nodig hebt, of dat je misschien wel kan sparen voor de uitgave. Een lening kost je altijd een beetje meer dan als je het zelf kan sparen. Daarnaast is het soms beter om een doorlopend krediet aan te vragen, bijvoorbeeld in het geval dat het niet om een eenmalige grote uitgave gaat, maar omdat je tijdelijk wat extra financiële ruimte nodig hebt.

Als je zeker weet dat je een lening wilt afsluiten is het verstandig om een vergelijkend waren onderzoek te doen. Door te vergelijken kan je een zo aantrekkelijk mogelijke rente bedingen en daarnaast is het mogelijk om naar de voorwaarden te kijken die de verschillende kredietverstrekkers hanteren. Lees natuurlijk altijd ook de voorwaarden op de website van de leningaanbieder zelf om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan en je bent eruit bij welke aanbieder je jouw persoonlijke lening wilt afsluiten kan je de lening gaan aanvragen. Om het aanvraagproces te voltooien is het van belang dat je een aantal gegevens en documenten bij de hand hebt. De bank of leningverstrekker gaat je namelijk om een aantal gegevens vragen waarmee zij een inschatting kunnen maken of ze de lening aan jou gaan verstrekken.

Een persoonlijke lening aanvragen is iets waar veel mensen naar op zoek zijn en het mooie is dat er veel verschillende lening aanbieders zijn die jou willen helpen. Door de concurrentie op de markt van persoonlijke leningen kan jij dus profiteren van lagere rente tarieven en betere lening voorwaarden, dit helpt jou bij het verantwoord geld lenen.

Een lijst van aanbieders waar een persoonlijke lening afsluiten mogelijk is:

Er zijn nog meer persoonlijke lening aanbieders, dit is slechts een overzichtelijke selectie

Ben je niet tevreden met je huidige persoonlijke lening?

Heb je al een lening en wil jij jouw lening oversluiten? Dan zijn er veel manieren om te besparen, maar let natuurlijk wel op de voorwaarden van jouw kredietverstrekker. Zijn deze gunstig op het gebied van vervroegd aflossen of overstappen? Shop dan zeker rond voor een lagere rente.

Crowdfunding

Ook is het tegenwoordig een mogelijkheid om een persoonlijke lening te crowdfunden bij een special online platform. Dit is een mogelijkheid als je niet bij een normale kredietverstrekker wilt of kan lenen. Uiteraard doet een crowdfunding platform ook allerlei controles, dus het is niet gegarandeerd dat je hier een lening of het laagste rentetarief krijgt.

Lenen van familie

Daarnaast is het misschien mogelijk om geld te lenen van familie. Geld lenen van familie is een goede optie als zij de mogelijkheid hebben om voor langere tijd geld uit te lenen. Voordeel voor jou is dat je van bekenden leent en dit soms eenvoudiger geregeld is. Let wel op dat je een leenovereenkomst afsluit, want je wilt geen ruzie om geld krijgen.