Private lease

Het privé leasen van een auto is steeds populairder aan het worden. Je betaalt een vast maandbedrag voor het gebruik van de auto, let er wel op dat de auto niet van jouw is maar van de leasemaatschappij.

De duur van de lease overeenkomst kan je zelf bepalen, maar ligt tussen de 12 en 60 maanden (1 tot 5 jaar). Het grote voordeel van private lease is dat het vaste maandbedrag inclusief verschillende kosten is. Denk hierbij aan reparatie en onderhoud, all-risk verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. Op deze manier weet je dus altijd waar je aan toe bent, de enige kosten die je zelf hebt is namelijk brandstof en eventuele boetes.

Met financial lease is geld lenen voor de aanschaf van een auto dus niet meer nodig. Online kan je eenvoudig veel verschillende maatschappijen vinden die private lease aanbieden. Vergelijk wel de verschillende kosten en voorwaarden zodat je zo voordelig mogelijk van een auto kan genieten.

Financial lease of private lease?
De keuze tussen financial lease en private lease kan lastig zijn, het grote voordeel van financial lease is dat de auto juridisch eigendom van de leasemaatschappij is totdat je de laatste termijn hebt afgelost, daarna is de auto helemaal van jou. Bij private lease blijft de auto van de leasemaatschappij.

Wil je liever niet leasen, maar je eigen auto kopen? Dan zou je ook voor een auto financiering kunnen kiezen.